Sunday, February 20, 2011

Yang Terindah hanya Tinggal Kenangan..


Playback All Album




video



Pop Ye Ye Remix




video


Time Ni kitaOrang tengah Boring tahap Cipan..Sebab itu LAh Muncul idea Yang Agak2 Nak Mampois ni.. untuk hilAngkan Rasa boRing Kami..apapun semoGa tErHibur Dengan Video YanG Aku Sediakan.. BAnyak lagi Beb Video Yg Kami Edit Sendiri.. Lu Orang X payah piKir LA beB mAcam mana Kami Buat Video Yang Kureng Kos Ni HAnya BeRmodalKan MIMIK MUKA KAMI YANG HENSEM sajer.. Insyallah Aku Akan Letak BAnyak Lagi Video Lagu yg Kami Cipta kaN Sendiri..

KISAH DARI KEDAH...




cashier : assalamualaikum pakcik..
pakcik : walekumsalam..err.err.
cashier : makan sini ka bawa balik?
pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..
cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?
pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.
cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?
pakcik : yang setsi ada tak??
cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..
pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..
cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.
pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.
cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..
pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.
cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?
pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..
cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?
pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?
cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?
pakcik : huu?natang apa tu?
cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.
pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..
cashier : err…ok ok..(segan layan)
cashier : semua sekali RM 34.50..
pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)
cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..
pakcik : tak kelapaq mai dah.

Huuu… Aku yang duk ada kat situ..senyum sinis lalu blah masuk dalam kereta dengan muka bingung… Baguih gak…
Depa kena sekali camtu… Lama-lama KFC tu semakin berkurang la… Huhu…
________________________________________
p/s: lawak juga cerita ni...

Selamat kembali ke laman dUnia bLog……

rindu pula rasa ingin berkongsi pengalaman n cerita dengan kengkawan…..blog yg sangat lama dah aku tak godam. apa pun biar tiada yg membaca, cukuplah ia dapat memberi ketenangan kepada diri ku ini. sebenarnya tiada apa yang nak dikata dikala hati bergelora, tiada apa yang boleh dikongsi dikala hati gundah gulana….

Ini lah akibat jika aku berani bermain dengan “hati”,

terimalah apa yang patut aku terima….

suka duka sudah biasa…

aku cuba tidak bersedih jika dia bukan milik ku..

dan teruskan usaha jika ia tercatit brsama mu...

sehinga kini luka masih ada biar pun tiada parut nyer...

sedih aku tidak terkata hanya pasrah dan redha aku melalui nyer....

apa apa pun aku tetap MUHAMAD NAZMI B MOHD SALIM A.K.A KU SHAHRUL NAZMI SALIM